Обвалення російської лінії оборони в районі Кремінної стане важким ударом для російської армії, впевнений експерт Інституту стратегічних досліджень Майкл Кларк

У районі Кремінної та Сватового ЗСУ близькі до великого прориву, який відкине російські війська на 64,5 км. Прорив української армії обрушить усю лінію оборони росіян. Про це в коментарі британської телерадіокомпанії ВВС заявив експерт Інституту стратегічних досліджень (Великобританія) Майкл Кларк. Успіх українського наступу означатиме, що Росія на цій ділянці фронту може практично повернутися до кордонів до 24 лютого, додав Кларк, передає DROBRO.

“У районі Кремінної та Сватового вони дуже близькі до великого прориву, який відкине російські війська на 40 миль тому до наступної природної оборонної лінії, неподалік того місця, де фактично почалося їх вторгнення в лютому”, – підкреслив він.

За словами експерта, раніше в історії під час великих вторгнень на території Східної Європи Наполеон, Гітлер та Сталін кидали у бій свої армії, щоб не залишитися зимувати у холодному зимовому степу. Тепер ця ж проблема постала перед Путіним.

“Ті, хто прагне вторгнутися в іншу країну десь за межами великих євразійських степів, зрештою приречені там перезимувати”, – зазначив він.

Експерт упевнений, що українська армія краще підготовлена і має велику мотивацію продовжувати наступ, бо очікує, що взимку ЗСУ збережуть тиск на східній ділянці фронту.

Від admin