Український дрон пролетів майже тисячу кілометрів углиб Росії та дістався до Нижегородської області

Минулої ночі Україна провела нову атаку на об’єкти російської військової інфраструктури як мінімум у двох областях: у Курській та Нижегородській, передає DROBRO. Згідно з інформацією, що надходить, у Курській області дрони підірвали нафтобазу, яка спалахнула і почала інтенсивно горіти. Курська область безпосередньо межує з Україною, тому дістати простіше. Однак другий об’єкт знаходиться значно далі від України: у Нижегородській області.

На що саме полювали дрони, поки невідомо. Проте росіяни вже зробили заяву, що Україна відновила дальні удари по російських об’єктах у глибокому тилу РФ. Область знаходиться набагато на схід від Москви на відстані 800 км від українських кордонів.

На болоті обурені здатністю українських дронів безперешкодно долати сотні кілометрів російською територією.

“Знову почалися далекі польоти українських безпілотників. Нижегородська область – це вже далеко. Як завжди, постає питання про проникність російської протиповітряної оборони, коли тихохідний безпілотник без жодних проблем пролітає майже тисячу кілометрів і виявляється безпосередньо біля своєї цілі. Що в черговий раз ставить питання – а як ви, хлопці, готові відбити напад пари-трійки тисяч крилатих ракет, якщо підступний ворог вирішить завдати удару? Теж будете ставити “мангали” на цистерни? аналітик Анатолій Несміян.

За його словами, Росія ніколи не думала, що в ході війни її територія буде інтенсивно атакована, тому системи ППО ніхто активно не розвивав. Натомість відомство Шойгу активно крали гроші з російського бюджету.

“Зрозуміло, що коли хлопці Шойгу розкрадали бюджет міноборони трильйонами, то напад на Росію в планах не значився, передбачалося, що його просто не буде. Тому систему ППО було вирішено залишити як є – таким грошам можна знайти краще застосування. Скромний будиночок з житловою площею в пару гектарів збудувати, колекцію автомобілів у гараж, зелений храм із кашкетом Гітлера знову ж таки – плюс десять до магії, мінус п’ять до інтелекту.?” – наголошує російський експер.

Від admin