У Суджі зафіксовано серйозні руйнування будівель, місто спорожніло після втечі місцевих мешканців

Ситуація в Курській народній республіці продовжує швидко посилюватись. Незалежні джерела підтверджують бойові дії та вибухи у місті Суджа, яке розташоване в безпосередній близькості від кордону з Україною, передає DROBRO.

Супутники НАСА, які відстежують пожежі в усьому світі, зафіксували вогонь у населеному пункті та розташованих поруч містах та селах. Згідно з друкованими картографічними знімками, вогонь зафіксований не тільки в Суджі, а й у розташованих поряд селах Свердликово, яке, за даними Z-військорів, зайняли ЗСУ, та Гончарівка, де, за інформацією рашистів, вночі точилися бої. Напередодні пожежі були у 7 населених пунктах у районі Суджі.

Згідно з публікованою інформацією, на Курщині втрачено зв’язок із селами Зелений Шлях, Обухівка, Покровський, Товстий Луг та Любимівка.

Користувачі соціальних мереж опублікували відео із Суджі. Очевидець, який проїжджав на автомобілі, зняв на камеру мобільного телефону з вікна машини зруйновану будівлю і залишки будівель, що догоріли.

“Як погарнішала Суджа при “СВО”! Дякую, Володимире Володимировичу! Ось це захистив. Так безпечно і комфортно стало”, – коментує відео Телеграм-канал “Сіяч вітру”.

Від admin