Військові експерти зазначають, що ЗСУ завдали удару за допомогою комплексу HIMARS з реактивними снарядами M30

Українські артилеристи завдали удару касетними боєприпасами по полігону зі скупченням окупантів у Запоріжжі. Фрагмент відео публікує телеграм-канал DroBro24. Місце концентрації сил противника під прикриттям засобів ППО та РЕБ виявило екіпаж 422-го окремого батальйону безпілотних систем Luftwaffe на початку липня.

Удари української артилерії коригували оператори розвідувальних безпілотників РУБпАК 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Проект “Кіберборошно” геолокував місце скупчення окупантів за кілометр на захід від н. п. Зеленопіль Запорізької області. На відео з безпілотника можна побачити особовий склад противника, а також розміщену на відкритій місцевості та поховану у капонірах техніку. За ними завдали масований артилерійський удар коректованими боєприпасами з унітарною та касетною бойовими частинами.

 

Варто зазначити, що кількість суббоєприпасів, що припадають на кожне попадання, є надто великою для артилерійських касетних снарядів, проте не так багато, як, скажімо, у балістичної ракети M39 ATACMS. Можна припустити, що для ударів було залучено комплекс HIMARS із реактивними снарядами M30.

Раніше їхнє епізодичне застосування вже фіксувалося на передовій. Снаряд M30 GMLRS має максимальну дальність застосування близько 60 кілометрів і несе бойову частину з 404 кумулятивно-уламковими елементами M101 типу DPICM. Нагадаємо, що минулого місяця у Запоріжжі контррозвідники Служби безпеки України вразили російську станцію радіолокації “Небо-СВУ”.

Від admin