Винищувач “Су-30СМ”, який зазнав аварії над Чорним морем, був збитий воїнами Сил оборони України

Пізно ввечері 10 вересня Сили спецоперацій (СЗГ) ЗСУ, ймовірно, знищили над Чорним морем російський винищувач “Су-30СМ”. Про це повідомило видання “Думська”, посилаючись на інформовані джерела, передає DROBRO.

Офіційного підтвердження з боку ЗСУ наразі немає. Інформація про аварію Су-30СМ на заході від окупованого Криму з’явилася ввечері 11 вересня. Повідомлялося, що авіація РФ веде пошукову операцію місця падіння. Там спостерігається велика масляна пляма та уламки борту. Шукають тіла пілотів, які, заздалегідь, стали “вантажем 200”.

Військово-політичне керівництво та ЗМІ Росії зберігають мовчання щодо цього інциденту. Однак, за даними “Думської”, літак був збитий воїнами ССО ЗСУ.

“Це трапилося під час операції зі встановлення контролю над однією з газодобувних платформ, яку проводили Сили спеціальних операцій. ССОшники направили до спорудження десант на швидкохідних плавзасобах, яким відпрацювала авіація противника, випустивши шість ракет. Вогнем у відповідь з ПЗРК десантники збили “сушку” ок.”, – повідомило видання.

Від admin