Сили оборони України, прорвавши в черговий раз російський кордон, взяли під контроль село Веселе в Курській області

В угруповання ворога, що наступає, на Глушківському напрямі проблеми: українські війська, прорвавши кордон, вийшли “за спиною” супротивника. Взято під контроль село Веселе у Курській області. Про це вранці 14 вересня написав відомий Z-воєнкор Юрій Подоляка, повідомляє DROBRO.

“З ранку, на жаль, підтвердилася інформація, що у противника все-таки його спроба прориву на південь від Глушковао має розвиток. Наразі під контролем ЗСУ знаходиться н. п. Веселе”, – написав пропагандист.

Тобто ЗСУ, прорвавши російський кордон, вийшли в тил прийдешнього угруповання ворога на даній ділянці фронту. Це загрожує росіянам оточенням та розгромом, якщо вони не встигнуть втекти через річку Сейм. Кадри чергового прориву кордону на Курщині опублікувала легендарна Khorne Group із 116-ї бригади ЗСУ, яка прикривала операцію з повітря безпілотниками. За її даними, захід здійснили два штурмові підрозділи ЗСУ.

“Два найскромніші штурмові батальйони ЗСУ у супроводі нескромних нас здійснюють подвійне проникнення (до Росії — ред.)… Дірява держава з дірявими кордонами. Верх військового мистецтва та маневреної війни. Українська версія операції “Багратіон””, — зазначили в Khorne Group.

Ситуацію прокоментував російський військовий експерт Ян Матвєєв у Telegram.

“Підтвердження прориву ЗСУ у село Веселе Глушківського району. Серйозного опору не видно, дорога через пірамідки накатана. Веселе знаходиться в тилу біля угрупування, яке зараз наступає зі сходу на захід у Снагость. Від Веселого до Глушкового, де розташовані понтонні переправи російської армії, 5 км дорогою”, – зазначив експерт.

Додамо, що Глушківський район знаходиться у так званому “вогневому мішку”. ЗСУ контролюють територію з трьох сторін, а з четвертої є водна перешкода у вигляді річки Сейм. В останні тижні Сили оборони України знищили там усі мости та стабільно трощать понтонні переправи. Командування ворога, замість терміново виводити звідти війська, почало там наступ. Очевидно, що це велика помилка, яка загрожує російським силам грандіозним розгромом.

Від admin