Росія намагалася атакувати дроном-камікадзе “Шахед” Мозирський НПЗ у Білорусі, стверджує Андрій Коваленко

Рано-вранці 4 жовтня російський дрон-камікадзе “Шахед” залетів до Білорусі і вибухнув неподалік Мозирського нафтопереробного заводу (НПЗ). Про це ввечері повідомив голова Центру протидії дезінформації при Радбезі України Андрій Коваленко, передає DROBRO.

Про черговий інцидент із “Шахедом” повідомив раніше білоруський ресурс “Беларускі Гаюн”. За його даними, приблизно о 5 ранку п’ятниці населений пункт Калінковичі сколихнув сильний вибух. Дрон спочатку залетів на територію України, після чого перетнув білоруський кордон і пролетів приблизно 40 км до ліквідації.

“Сьогодні о 04:55 у Калінковичах вибухнув дрон-камікадзе типу “Шахед”. Чи здетонував він самостійно, чи був збитий силами ППО – невідомо”, – написав білоруський канал.

Коваленко повідомив, що метою ЗС РФ міг бути Мозирський НПЗ — один із найбільших нафтових заводів Білорусі.

“Росіяни намагаються здійснити провокацію біля Мозирського НПЗ, щоб звинуватити Україну та вимагати дій від Лукашенка”, – написав Коваленко.

Щодо вибуху “Шахеда” мовчать і в Кремлі, і в Мінську. Однак на фоні подій глава ФСБ РФ звинуватив НАТО в планах напасти на Білорусь і погрожував агресією країнам Балтії та Молдові. Із терміновою заявою виступив і білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Він закликав українську владу терміново домовлятися про мир з Москвою і навіть пообіцяв допомогу у повоєнному відновленні.

Від admin