У районі Костянтинівки на Донбасі міг бути збитий важкий російський безпілотник С-70 “Мисливець”

Борт, який сьогодні впав на Донбасі в районі Костянтинівки, швидше за все, не є штурмовиком “Су-25”. Z-військори стверджують, що це “унікальний” російський дрон С-70 “Мисливець”, який знаходиться на стадії розробки, передає DROBRO.

Про це серед інших пише російський пропагандист Романов. Уламки збитого борту впали на околицю Костянтинівки, пошкодивши кілька приватних будинків, на щастя, без жертв серед місцевих. Спочатку повідомлялося, що це штурмовик Су-25, проте експерти сумнівалися в цій інформації з кількох причин. По-перше, їх збентежило нетипове забарвлення літака, по-друге, підозрілим видався його заліт у зону дії української системи ППО.

Версія, що збитий С-70 “Мисливець” виглядає достовірнішою, хоча офіційного підтвердження поки що немає. “Роман Альохін правий. Ударний БПЛА С-70 “Мисливець””, – написав Романов. Цю інформацію підтвердив і російський Z-канал “Кремлівська табакерка”.

“Ми втратили унікальний дрон… Літак був збитий нашим винищувачем… Виявляється, це були невдалі випробування нового безпілотника С-70 “Мисливець”. У якийсь момент оператор втратив контроль над дроном і надійшла команда його збити, щоб безпілотник не потрапив до рук ворога. “, – написав ресурс.

Він уточнив, що для ліквідації борту довелося направляти до лінії фронту винищувач, наражаючи на небезпеку життя екіпажу. Попередньо в операції з ліквідації БПЛА брав участь російський Су-57.

Довідка

С-70 “Мисливець” – це російський важкий ударний безпілотний літальний апарат, який розробляє компанія “Сухий”. Призначений для завдання ударів по наземних цілях і підтримки винищувачів.

Розмах крил борту складає 19 метрів. Заявлена ​​крейсерська швидкість 1000-1400 км/год, практична стеля 18 км, дальність польоту до 6000 км. Повідомляється, що він може нести до 8 тонн боєприпасів, зокрема ракети та бомби.

Безпілотник виконаний за схемою “крило, що літає”, що підвищує його малопомітність для радарів. Ціна одного екземпляра на етапі серійного виробництва оцінюється приблизно в 1 млрд рублів (близько $18 млн). Його розробка обійшлася росіянам не менш ніж у $170 млн. Вироблено лише 3 екземпляри. І уламки борту буде цікаво вивчити українським та західним експертам.

Від admin