Глава департаменту безпеки “Укренерго” виявився затятим українофобом і шанувальником диктатора РФ Путіна

Високопосадовця компанії “Укренерго” заарештовано за виправдання агресії Росії проти України. Деталі гучної справи 16 жовтня опублікувала Служба безпеки України (СБУ), передає DROBRO. Підозрюваний обіймав керівну посаду у департаменті безпеки “Укренерго”.

Він мав забезпечувати захист стратегічних об’єктів енергетики країни. Однак, як виявило слідство, люто ненавидів Україну та українців. Затриманий виявився затятим прихильником путінського режиму та Росії, чого особливо не приховував. Він у розмовах із колегами та знайомими виправдовував російську агресію, у тому числі удари ЗС РФ по цивільній інфраструктурі.

“Під час телефонних дзвінків своїм приятелям фігурант “зливав” інформацію про наслідки ракетно-дронових ударів РФ по об’єктах. Водночас він розхвалював кремлівський режим і ставив під сумнів існування держави Україна”, – повідомили у СБУ.

У цих розмовах, як повідомляється, чиновник також озвучував мрії про масові вбивства українців. СБУ опублікувала запис із його “одкровеннями”. “Як же я ненавиджу цих (українців – ред.) … Я всіма фібрами їх ненавиджу … Я їх ненавиджу! Ненавиджу! (…) Ще недовго, і я їх буду (вбивати – ред.). Усіх їх! ( …) Не євреїв треба було Гітлеру винищувати”, – кричав співробітник “Укренерго”.

СБУ заарештувала чиновника “Укренерго” у нього вдома у Києві. Йому висунуто звинувачення у виправданні агресії РФ (ч.3 ст. 436-2), яка передбачає до 8 років в’язниці. Розслідування справи продовжується. Чиновника перевіряють щодо розголошення державної таємниці.

Від admin