Два сучасних харчоблоки у цьому році вдалося встановити у Ліцеї №3 та Дрогобицькому Ліцеї
Це стало можливим завдяки реалізації державної програми 70 х 30 «Спроможна школа», передає DroBro. Навчальні заклади мають можливість оновити обладнання в їдальнях своїх установ, покращити технологічні процеси приготування страв, забезпечити належну гігієнічність посуду тощо.
Як розповів керівник відділу освіти ДМР Петро Шев’як, цьогоріч навчальні заклади міста та територіальної громади активно пишуть проєкти за програмою «Спроможна школа» та сподіваються на перемогу. 30 листопада – завершальний день прийому документів від навчальних установ.
Окрім цього із січня місяця навчальні заклади міста та територіальної громади мають перейти на оновлене та здорове харчування для школярів за рецептами відомого кухаря Євгена Клопотенка.
Це означає, що фірми, які розігруватимуть тендери на забезпечення харчування учнів у наших навчальних закладах мають це врахувати. Оскільки із початком нового 2022 року харчування для школярів повинне здійснюватися за рецептами Євгена Клопотенка, – доповнив Петро Шев’як.
Шкільні страви від Євгена Клопотенка – це трохи видозмінені звичні із нахилом на здорове, збагачене вітамінами харчування.