Вчені розробили режим харчування, здатний реально продовжити життя
Про це повідомляється у журналі Science and Technology Daily.
Так, на думку фахівців, основний акцент потрібно зробити на фрукти.
“Дослідження показало, що щоденне споживання близько п’яти порцій фруктів та овочів пов’язане з найнижчим ризиком смерті”, – йдеться у звіті.
Зокрема, у дослідженні брали участь близько 1,9 мільйона людей із 29 держав світу. Згідно з результатами дослідження, люди, які вживають по п’ять порцій овочів та фруктів на день, мали найбільшу тривалість життя.
При цьому ризик смерті від серцево-судинних захворювань був нижчим на 12%, від онкології – на 10%, а від респіраторних хвороб – на 35%.
Вчені також зазначили, що корисними є не всі овочі та фрукти. Наприклад, вживання крохмальних овочів на зразок картоплі та гороху на тривалості життя ніяк не позначалося.
А найкориснішими вчені порахували зелені листові овочі та фрукти та овочі з великим вмістом бета-каротину та вітаміну C. Серед них виділяють цитрусові фрукти та моркву.