харчування

В осінній період деякі мікроелементи незамінні для правильного функціонування організму

Особливо це стосується магнію і цинку. Експерт-біохімік Марія Кулешова розповіла, як за допомогою харчування підтримати необхідний рівень цих елементів.

У бесіді з Nation News фахівчиня пояснила, що магній – це свого роду природний антистрес, який допомагає організму справлятися з нудьгою і емоційними навантаженнями.

“Магній робить позитивний вплив на роботу серця, м’язів, нервової системи”, – додала Кулешова.

Серед продуктів, що містять магній, вона виділила:

  • зелені листові овочі;
  • горіхи;
  • молочні продукти;
  • соя;
  • картопля;
  • цільну пшеницю;
  • кіноа.

Цинк, в свою чергу, впливає на роботу імунної системи, стимулює секрецію інсуліну, бере участь в процесі регуляції діяльності сальних залоз.

“Достатній вміст цинку в організмі покращує стан волосся і нігтів, а також зір, нормалізує сприйняття запахів і смаків”, – розповіла Кулешова.

Мікроелемент присутній в:

  • яловичина;
  • печінка;
  • морепродуктах і рибі;
  • яйця;
  • горіхи;
  • гарбузове насіння;
  • кунжут;
  • бобовий;
  • злаковий.

При цьому зрозуміти, чи достатньо мікроелементів міститься в їжі, майже неможливо. Тому Кулешова рекомендує отримувати елементи не тільки з їжі, але і з питної води.

“Щоб гарантовано отримувати денну норму магнію і цинку, краще збагатити питну воду необхідними елементами. Цинк, розчинений в рідині і випитий натщесерце, засвоюється на 90% краще, ніж з продуктів харчування, магній-на 70%”, – наголосила фахівчиня.

Від admin