Смачний та ароматний десерт на основі морозива – це саме те, чого вам не вистачає у спекотні літні дні
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- морозиво будь-яке (вершкове, ванільне або пломбір) 700 г;
- какао та розчинна кава по 15 г + молоко гаряче, 120 мл;
- желатин, 25 г + молоко гаряче, 120 г. Любителям щільного мусу можна сюди додати ще 30 г желатину;
- какао для посипання, 1 – 2 ст. л;
- силіконова форма об’ємом не більше 1.3 л.
Процес приготування
Викладаємо морозиво в ємність та залишаємо розтанути.
У гарячому молоці змішуємо какао та каву. Желатин розчиняємо у гарячому молоці. Обидві суміші проціджуємо через сито.
У морозиво, що розтануло, вливаємо обидві суміші і дуже добре вимішуємо до однорідності.
Силіконову форму змащуємо рафінованою олією та виливаємо масу.
Лопаткою розрівнюємо та відправляємо в холодильник на 3 години або на всю ніч, попередньо накривши харчовою плівкою.
Викладаємо із форми на тарілку. Посипаємо зверху через ситечко какао.
Порада: Ви можете прикрасити десерт на свій смак, нарізати його на порційні шматочки і подавати до столу.