Попередньо встановлено, що госпіталізовані, троє з яких – діти віком 6, 7 та 9 років, могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.
«9 липня у Львівське районне управління поліції №1 надійшло повідомлення від медиків однієї з львівських лікарень про те, що протягом кількох днів до них з симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 29 осіб, троє з яких – діти віком 6, 7 та 9 років. 28 осіб були госпіталізовані, ще один – проходить амбулаторне лікування», – йдеться у повідомленні.
Як попередньо встановили правоохоронці, пацієнти лікарні могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова, передає DROBRO.
Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.
Нагадаємо, масове отруєння трапилося цього тижня в одному з ресторанів львівської мережі «Томатіна». Керівник відділу турботи про гостей цієї мережі Святослав Мерза розповів, що перші скарги щодо поганого самопочуття відвідувачів почали надходити у четвер, 7 липня. Гості скаржились на дві страви, у які входить соус «карбонара».
Підпишись на наш Facebook DroBro7/24 Допомогти нашим ЗМІ легко. Це активність в соцмережах (підписка, вподобайка, репост, коментар). Підтримайте наші групи.
Разом до перемоги!!!
«На цей момент ці страви зняті з продажу; у закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; працівники, що мали стосунок до виробницвта соуса відсторонені та проходять перевірку; проводиться внутрішня службова перевірка», – вказано у повідомленні «Томатіни».
У склад соусу «карбонара» входять сирі яєчні жовтки, однак наразі невідомо, чи саме вони стали причиною отруєння.