Центральні кухні та кейтеринг: виконком затвердив організацію гарячого харчування у школах громади
Під час чергового засідання виконкому, було прийняте додаткове рішення про організацію гарячого харчування школярів закладів середньої освіти Дрогобицької МТГ.
Як інформує DroBro з посиланням на офіційний сайт ДМР відповідно до затверджених Міністерством освіти та науки норм організації харчування, у Дрогобицькій громаді було визначено низку базових закладів Дрогобича, Стебника та сіл громади, в яких облаштовано повноцінні кухні для приготування гарячих обідів безпосередньо в школі. В ряді навчальних закладів, що працюють в селах громади, харчування школярів проводиться методом кейтерингу. Відповідно гарячі обіди готують в затверджених «центральних» школах та доставляють готовими на час обіду до їдальні навчального закладу.
Така організація харчування була передбачена МОН цьогоріч, в рамках реалізації реформи шкільного харчування та в тому числі з метою економії бюджетних коштів.
Також виконавчий комітет затвердив зміни до штатних розписів закладів загальної середньої освіти Дрогобицької громади. Відповідно до норм закону, тепер кожна автономна школа повинна мати фахівця з публічних закупівель. Тільки в такому випадку навчальний заклад може оголошувати тендер на закупівлі.
Ми вивели окремі штатні одиниці по автономних школах Дрогобицької громади, щоб привести штатні розписи у відповідність до діючого законодавства. В сільських школах тендерні закупівлі оголошує безпосередньо відділ освіти, – зазначила заступниця начальника відділу освіти Ольга Олексюк.
До слова, цьогоріч виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради затверджено вартість обіду в сумі 26 гривень на дитину, з яких для школярів молодших класів 50% вартості покриває місцевий бюджет.
Нагадаємо, що цьогоріч в Україні реалізовують програму шкільного харчування за рекомендаціями шеф-повара Євгена Клопотенка. Відповідно до яких у шкільне меню ввели нові страви, збільшили кількість фруктів та овочів.